0
0
0

Твердий мисливський дріб. Переваги і недоліки

Твердий мисливський дріб. Переваги і недоліки

Твердий мисливський дріб.

Твердий дріб виготовляється з чистого свинцю з додаванням, в різних пропорціях, сторонніх сплавів, таких як сурма, сурм'янистий свинець та інші.

При суворому дотриманні необхідних норм ДСТУ, на виході можна отримати ідеальну дріб, як по твердості, так і за формою.

Продукт, який отримується в результаті, володіє всіма якостями, які так люблять мисливці.
Деформування в каналі ствола при пострілі досить незначне і не впливає на якість пострілу.

Якщо при виготовленні зберігається максимально можлива тяжкість свинцю твердий дріб буде мати достатню забійну силу.
Постріл такий дробом дуже купчастий, на порядок вище м'якого і перевершує його майже на 10-15%. Ефективна відстань пострілу лежить далеко за обмеженими 35-ма метрами м'якого дробу.

І тут в гонитві за твердістю, є ризик перетворити всі, здавалося б, переваги, в недоліки.
На практиці, високий відсоток сторонніх сплавів дійсно робить дріб твердіше, але в той же час дуже її полегшує. Природно, це призводить до зниження якості пострілу. Купність втрачається навіть на скромних відстанях.

Висновок

    Позитивні якості твердого дробу:
  • практично не деформується
  • висока купність
  • ефективний постріл на дальній дистанції
  • рівномірний осип
    Недоліки твердого дробу:
    У прагненні збільшити твердість в процесі виготовлення може привести до надмірного полегшення дробу і, як наслідок, до зниження всіх показників, які робили цей вибір найвдалішим.
  • слабка вбивча сила і зниження вражаючої здатності

Дріб SchrotUA

Весною 2019 року SchrotUA почали проводити експерименти, по збільшенню показника твердості дробу.
І вже перед відкриттям сезону ми випустили першу ідеальну партію дробу типу МТ.

Що таке твердий дріб SchrotUA?
Це продукт виготовлений в суворій відповідності з ДСТУ, де витримані всі показники по твердості, входженню сплавів, методу виготовлення і звичайно ж збереженню при цих параметрах сферичності, яка по тестах 2019 року дала показник в 93%, що при діючому хімічному складі один з кращих показників в Україні.

твердий дріб